Nu har jag aktiverat min hund ordentligt.

img_7205 (MMS)

Jajjemen, Nu har jag aktiverat min hund ordentligt så han är trött. Jag har lagt ut frolic runt om i snön, och jävlar vad fokuserad han var... Dock kan jag inte påstå att han är en speciellt lovande spårhund, då han varken ser eller har någon vidare skarp nos... När vi kom in la jag ut frolic igen. Gjorde en bana med stolar, och placerade ut godiset både synligt och icke synligt. Gud vad han stökade runt :P Nu ligger han och äter på sitt nya humongeous ben, och när det är uppätet så har han fått en leksak att tugga på. TuffTiret är skitroligt sålänge jag är med och leker, men det är inte roligt att bara tugga på. Så idag köpte jag, förutom dinosauriebenet, en gummileksak som jag tror han kommer gilla att tugga på :)  Så nu hoppas jag, PMSsubban, slippa brottas med Rocco och leka honom trött... Jag är riktigt taggig idag, och tycker synd om alla djur som inte gör EXAKT som jag vill. Avsa mig alla uppgifter som hade med häst-hantering att göra idag, och när 3 åriga Embla muckade med mig när jag skulle ta upp henne till boxen efter träning, så nästan skrek jag "MEN VILL DU SLÅSS? KOM DÅ FÖRFAAAN" och knuffade (sådär muck-knuffade) på henne, varpå hon insåg allvaret och gick snällt, med huvudet hängandes, efter mig...  Så watch out, im on fire!


what 2 say...

Igår var en konstig dag känne jag nu, jag minns den nästan inte? Jobbade som vanligt, borstade och ställde in hästar som IB kört... Sen kom farsan, med sushi ;) Och så på kvällen åt vi middag allihopa, inklusive pappa dårå :) och IBs grabbar från norge, som stannar veckan ut :)
Så imorse åt jag o pappa frulle, sen har han hjälp mig i stallet här på förmiddagen. Och nu håller vi på att fixa mina jävla räkningar. Har en saftig skuld till min pappa nu, men det kan inte hjälpas. Är bara SÅ tacksam att han finns och ställer upp till 100%. Ni förstår, jag har -93 kr på mitt konto, fick ingen lön från förra arbetet nu eftersom jag varit sjukskriven, och sjukpenningen från försäkringskassan (höll på att skriva försökningskakkan btw) lär ju komma nästa milleniumskifte... Och jag har ju bla en trevlig räkning som heter "skuld till inkasso" som måste betalas i tid... Så pappa hjälpte (hjälte) mig här nu att betala in allt viktigt, så betalar jag tillbaka när jag får lön härifrån :)
Det finns ju en jääävligt bra grej med att bo & jobba på en gård... Jag gör ju inte av med några pengar i princip? Jag köper snus, hundmat/godis, snabbmakaroner & knäckebröd iprincip... Jag shoppar inte, jag krökar inte, jag röker inte, jag kör knappt bil, osv osv... Men hur som helst, jag hatar kRäkningar. Jag hatar siffror. Jag hatar svEkonomi. Jag hatar försökningskakkan...
Idag är jag trött och mosig, och småirriterad. Det är en lingonvecka på ingång, det känns ut i stortårna. Jag har en klockren PMS. Prutt Mens Skit står det för om ni inte visste det...

Min lediga Lördag!

Ja, idag har jag varit ledig. Vaknade runt 8.30, men låg kvar och slöade i sängen till typ 11 :P Tog ut Rocco en snabbis, och satte sen igång att städa, tvätta och fixa. Sydde bla ena sängen, som Rocco bitit hål i :/ Hade inte det bästa tyget att sy över tyvärr, utan endast ett rosa tyg med vita prickar på...
Lagning--><--gningaL
Anna skrattade bara när jag berättade om min snygga lagning, som tur var! Sen runt halv fyra så ringde jag A och frågade om dem var kvar i stallet, och det var dom :) Så jag gick ned och fikade med dem :) Tog mig ann Prinsens man också, som tyvärr blivit avskavd utan halsen på vintertäcket. Gjorde en skitbögig fläta, så hans nordis-man kan få växa ut igen. Tur att han inte såg den ;) Sen gick jag hem och kollade på Bröllopsfotografen. När den var slut så hann jag PREICS stämma gitarren innan mat-smset kom :P Är mycket nöjd över min lediga dag, trotts att jag mest städat ;) Men annars så ORKAR MAN INTE städa! Ni som aldrig jobbat i stall eller haft häst, ni kan aldrig ANA hur jädra tungt det är när man, varje dag, fodrar, bär vattendunkar/hinkar, leder uppstasade unghingstar till hagarna, mockar mellan 6-14 boxar (beroende på hur många som jobbar/om det är vet dag) fyller på med strö, hämtar hö/halm/foder, sopar, fodrar i hagarna (det är 12 hagar eftersom hingstar oftast inte kan gå med andra, förutom Midas som går med vallacken Aragon, och stona Korall & Holly går också tillsammans), jaga Midas som sprängt sig ur staketet, ta in alla hästar som då dessutom blivit helt stirriga tack vare Midas upptåg, fodra igen, fixa med täcken, kolla vatten och sen runt 16, OM DU HAR TUR, så slutar du för dagen. Då är man ganska trött vill jag lova ;)

Men nu ska jag berätta vad som sas igårkväll vid middagen! Jag är så jävla glad! Jag fick så mycket bekfräftelse... Jag känner mig bara mer och mer hemma här. Jag ÄLSKAR mitt nya liv. Det är över förväntan. Jag bara hoppas att det ska fortsätta, och jag kommer KÄMPA. Låt mig göra en lista på olika saker som sades och hände igår, bara för att förenkla läsandet.

- I sa att jag bara växer mer och mer, och blir bättre och bättre.
- I sa att han inte brukar skratta såhä mycket.
- I kollade mig i ögonen, och frågade hur jag mådde, och vad som hände i mitt huvud. Och om jag var arg så fick jag slå på honom, när jag är ledsen får jag gråta hos honom, och är jag glad får jag skratta MED honom.
- I sa att det är jättebra att vi har en öppen kommunikation.
- A och jag skrattade helt hysteriskt tillsammans.
- A sa att vill jag ta hit Harry så gör jag det, dom skulle bara tycka att det var roligt.
- A ska hjälpa mig att fixa Roccos kastrering.
- A gav mig choklad, varpå jag sa "ni kan ju betala mig med choklad, det skulle jag gilla". Hennes svar på det var "oj, det skulle bli mååånga sopsäckar".
- A & I erbjöd mig att bli webb-ansvarig. Jag sa SJÄLVKLART ja!? Så jävla roligt!!!

Dessa människor är nått i särklass. I är som en andra pappa för mig, medans A är som en mkt god väninna. Det är som om jag känt dessa människor i hela mitt liv. Jag är mig själv RAKT IGENOM, och dom GILLAR DET!? Anna har tom sagt till mig att "du ÄR en frisk fläkt Amanda, och du får mig att skratta. Det behöver jag!" Alltså, uppenbarligen får dom ut något av mig också? Jag har aldrig kännt mig så jävla sedd och accepterad förut...
Snälla, låt detta fungera nu! Om jag gör så gott jag kan, och är rak, öppen och ärlig, samt att A & I är dom personerna jag tror, då går det säkert. Å gud låt detta förbli.

Nu ska jag berätta en sak, och detta är från djupet av mitt hjärta: Jag är lycklig. För första gången i mitt liv. Jag känner ingen press, ingen ångest, det finns inget som ligger och gnager längre.
Jag mår bra, och jag har förstått vad lycka är, för mig.
Förstår ni? För första gången på 21 år är jag nöjd, glad, avslappnad... Och L Y C K L I G!



Full rulle!

Idag var det veterinärdag, dvs kl 9.00-15.00 rullar det in hästar på löpande band som ska behandlas. Så mellan 8.00-9.00 ska man hinna släppa ut 7 hästar, mocka deras boxar samt sopa gången. Det är för att gången används hela dagen utav hästar som gör böjprov. Sen används boxarna mellan behandlingarna. Så gissa om vi har legat i hela jävla dagen!!! Kom hem vid 17 liksom, brukar va hemma till 15 annars :P
Just nu värker mina axlar och skuldror nått så fruktansvärt... Har burit vatten samt lett busiga hingstar hela dagen (Dom blir som galna när det blåser mkt ute, som det ju idag gjort) Skulle göra VAD SOM HELST för lite massage just nu. Får dressera Rocco tror jag...
Men dagen har varit skitrolig endå :) Alltid intressant att träffa nya hästar och hästägare! Har bla lärt mig, utav en Tinkerägare, att Tinker & Irish cob ÄR samma hästras. Det har bara att göra med vilken rasförening du reggar hästen i... Sen har vi haft en ooootroligt vacker Frieser på besök också! Och massa andra hästar med såklart :)
Nu känner jag bara för att sova lite, är verkligen helt slut nu. Sen blir det god mat nere hos A & I :)

Lägger upp lite bilder från förr i tiden, som jag vill föreviga här. Det är bilder som har en stor betydelse fö mig, av olika anledningar :) Men det är mest för min egen del, så jag tänker inte skriva något om dem :)
Trevlig helg :D


Vad gör jag just nu?

ÄJo det ska jag berätta :) Jag har krupit ned under täcket, Rocco följer mitt exempel. Jag äter potatischips, dricker en 3,5a samt kollar på Ensam hemma 2. Somnar näärsom nu, men vill bara tala om, lite spontant, för dem som vill veta, att jag börjar fanimej känna mig psykiskt stark! Jag börjar märka att jag verkligen släpper mitt förflutna mer och mer! Jag skiter faktiskt i det som vart. Jag etablerar mig här, som det ser ut nu. Ska till Värmdö den 7e i ett par dagar, och jag VILL VERKLIGEN INTE (läkarbesök 8e, tandläkare 9e, och hälsa på harry) Men, jag är den jag är, och därför vet man aaaaldrig vart jag är om en månad. Jag är nog den sista man kan kalla förutsägbar? Så, go to hell alla jävla svikare, alla nollor och alla idioter. Ni inverkar inte längre på mig, och jag hoppas jag slipper se någon av er igen :) LÄTT SOM EN FJÄDER, peace!


Jobbat en heeeeel del?

Jag satt nyss och räknade lite... Har jobbat (ca 7.00-16.00, även 8.00-20.00) i 16 dagar (imorgon 17), jag har varit ledig 2 dagar, samt legat på sjukhus 2 dagar. Och denna vecka har jag dessutom varit sjuk.
Sug på den...

- My name is Woman...Super Woman!

2 år går sjukt fort...



2009-07-24 @ 13:44:45
En tankeställare för migsjälv.

Jobbiga och knäppa relationer/situationer är ingens fel, det är bara två människor som inte drar jämt på en eller flera punkter. Man får ta reda på orsaker, konsekvenser och vad man själv är beredd att uppofra för att just den relationen ska fungera.

Alla har sin egen berg&dal-bana att åka. Nu pratar inte jag om den hysteriskt roliga Balder på Liseberg, utan livets berg&dal-bana, och den är en utmaning! Precis som att varenda jävla relation du skapar/förlorar, också är utmaningar.  
När du är på toppen av B&D-banan, då är allt lätt som en plätt, man skakar av sig småproblemen som vatten, och det var FETT SEGT att ta sig upp dit, samtidigt lite pirrigt, men du är där! Och för stunden finns inget annat än jävligt stora förhoppningar... Men när man är där uppe känner man sig odödlig, man är ju king of the world, du ser enda till kaknästornet förfan!! Men det är en varg i fårakläder...
För du kan inte göra något annat än att åka med, ner.
Och tillslut, när du är där nere, då är kaknästornet och resten av utsikten bara ett minne. Då ser du inte längre än personen framför dig. Då är adrenalinet borta, och du inser att du måste stå i denna sega jävla kö, i denna jävla värme IGEN, för att få uppleva lyckan igen. Och detta går alla igenom. Vissa väljer B&D-banor som inte är sådär jätteroliga, och som man inte behöver köa speciellt länge till fö att få åka. Sen finns det människor som inte ens åker, utan som hellre tittar på. Och sen finns det sådanna som jag själv, som väljer att köa, svettas och längta, bara för att få känna att man lever. Tur att alla är olika, förstå om alla tänkte likadant? Vilka jävla köer det skulle bli...
 Jag är människa, du är människa, vi är inte perfekta.

Jag vill bara skrika ut: Snälla, kan inte alla bara öppna ögonen och se längre än personen framför. Luta er åt vänster, kolla ut på alla människor som står och köar. Dom ska också åka berg&dal-bana. Eller kolla lite åt höger, där din vän sitter och åker med dig? Och sitter det ingen där, då kanske du ska ta en paus, hoppa ur och ta någon ur kön. Ge erbjudandet. Du skulle bli förvånad hur många som faktiskt tackar ja.
Titta bakom dig, mot dendär skittråkiga B&D-banan? Folk åker den med...

Livet är en ständig överaskning. Det enda du vet HELT SÄKERT är ditt förflutna. Din framtid är bara antaganden, förhoppningar, drömmar och planer. Men du vet ALDRIG.

- Det blir a l d r i g som man tänkt sig.


2009-07-24 @ 13:44:45


Im cool, so uncool...

Fyfan vilken pärs det är att arbeta med hästar när termometern legat på -28 fram till 13-tiden. Man kan glömma allt som heter rutiner, utan först ut med ca 3 hästar, mocka deras boxar, ta in dem efter 1,5 h, ge dem halvhink med varmt vatten, släppa ut nästa gäng och genomföra samma process om och om igen. Detta är för att stallen inte ska bli så jävla kalla, men okså så att hästarna får dricka varmt, för vet ni att dom dricker inte kallt vatten under sånnahär väderförhållanden. Dessutom får man springa med hö till alla precis hela tiden, så dom ska tugga (håller igång deras värme, tro det eller ej). Sen, tillråga på allt, så har jag fått springa upp till huset titt som tätt och sätta igång värmefläkten så inte rocco skulle frysa. Som tur är så fungerade kortisonet halva dagen, men nu är jag MOS! Jädrar vad slut man är...
Yäyä, vi hörs :)



Hahah tyckte dessa bilder blev så hysteriskt goofy! Snacka om fotogenique jycke.



-Om du kan älska andra, så älskar andra dig med.


Minusgrader så det står härliga till.

img_4360 (MMS)

Minusgrader, så in i helvette! Vi snackar inte -6 här, utan -28... När jag fodrade och insåg att vattenhinkarna var bottenfrusna, och att hästarna troligtvis inte hunnit få i sig så mkt innan det frös, då var det bara att springa med 25 l dunkar innehållande ljummet vatten! Så idag släpps hästarna ut i omgångar så dem kan va inne o dricka ljummet vatten och värma stallen! Så hoppas vi på att jag inte förfryser låren när jag ska (eller iaf planerat) ut o rida. Får nog bli en ytterst kort tur :/  Ha en bra dag!


Im an artist!

Dagen har sett ut ungefär såhär: Vakna 06 och fodra, lägga sig och må bajs, gå ned till stallet runt 11, luncha, snacka skit med Putte, ta in hästar, fodra, träna Rocco, rita av Midas, möta pappa, handla toapapper, saft, hundmat och godis, åka hem, instalera värmefläkt som jag fått av pappa, pröva ny ridutrustning, fortsätta rita, blogga.
Jo, nu har jag precis blivit klar med min lilla suprise till Anna! Har ritat av hennes 2åriga frieser Midas, som är hennes ögonsten. Vill visa hur mycket jag verkligen uppskattar henne! Nästa teckning blir till Inge, tror jag ska rita Stumpis då, eftersom han ska få en målning på Odin när han fyller år.
Och idag fick jag paket från Börjes. OTROLIGT vad billigt det är där!? Kolla här: På hööks skulle det gå på 2200:- för en säkerhetsväst, ett par ridbyxor och 2 par ridstrumpor? Men, för 1200:- hos Börjes, fick jag 1 säkerhetsväst, ett par helskodda ridbyxor, 1 vinterjacka, 1 par thermovantar, 4 par ridstrumpor samt 6 st värmepåsar att ha i skorna! FÖRSTÅ VILKEN JÄDRA SKILLNAD!? Tur man jämför priser innan man skickar efter...
För övrigt så går Roccos träning KALAS! Pappa fick bevittna oss idag, och hans kommentar som fd bkinstruktör var "WOW, VILKEN KONTAKT NI HAR!" Man tackar och bockar! Och nu slipper jag & R frysa mer också, för värmefläkten är heeeeelt underbar ^^, Sen i FRedags har jag och Rocco legat tätt tätt intill varandra, under 2 duntäcken :P
Yäyä, om en timme ska jag ut och kvällsfodra samt hålla en liten herre som ska få pencilin sedan mr Odin sparkade av en tand på honom, sen blir det nog godnatt för min del. Lägger upp lite färska bilder från idag, så får ni ha det bäst fokes ;)
BAJBAJ


Hejhej, im cooler than you!


Vacke solnedgång denna kväll också ;)



Slutgiltigt resultat av mitt Midas-porträtt


STACKARS SJUKA MIG!!!

img_5951 (MMS)

Ligger i sängen och dricker blåbärssoppa nu, kl 10.00. Fodrade vid 6.15 imorse, sen sjukskrev jag mig halva dagen. Överlevnad kallas det! MEN, vill ni veta något HELT UNDERBART? I eftermiddag kommer far min, med element och kortison. Och han sover kvar tills imorgon dessutom! Oh thanks heaven! Fyfan vad jag ska götta mig i värmen ;)  Nu ska jag fortsätta på blåbärssoppan & Spiderman (böt nyss film, innan var det Sex and the city 2, som jag kollade på sen igår, dvs 3-4 ggr)  Ha det bra sålänge :D och komihåg: Mi casa Su casa, vem som är välkommen hit på lite vacation om man önskar komma iväg :) fin natur, fina hästar, eget rum, god mat samt bastu ;) okej inte VEM som helst, men den som inte har något otalt med mig är sååå välkommen :) TREVLIG DAG!


Brrrrrr!!!

I Fredags råkade jag överhetta elementet i mitt rum så det började ryka, så nu kan jag inte ha det på. ALLS! Så det är väl typ 14-15 grader dygnet runt här inne, och inte har jag ett ruttet korvöre att spendera på ett el-element heller :( Så nu har jag blivit sjuk, självklart! Och har jobbat hela dagen, så nu ligger jag här som ett kolli och fryser :( Men jag har iaf hunnit träna "gå fint" med rocco idag. Han är en helt annan hund här, så OTROLIGT duktig! Hans stressmage är borta, så jag ger honom all möjlig mat på kvällen nu, så han ska bli fet! ;) Sen ska vi sätta igång med fys-träningen är det planerat!
Annars då, vad har jag att dela med mig av... Vet inte, är så död i hela mig just nu att det står still i hjärnkontoret! både sön & mån och idag så har jag haft ALLA fodringar, jobbat i stallet samt vart barnvakt på kvällarna. Det har varit jätteroligt, men det sliter på mig, speciellt när jag är sjuk och inte har någon värme i rummet. Och gårdsägarna är ute på jobb tom Torsdag, och jag vet endå inte om jag våga be om ett element!? Det var ju jag som förstörde det gamla :( Plus att ytterdörren inte går att stänga, för handtaget har fryst sönder så man kan inte öppna dörren igen! Bajskorv!!
ÄH! Nu slängar jag upp "lite" bilder, sen hoppar jag in i en varm bastu :)
Ha det bra!



Kokorall & jag hade fotokalas!





Fina Aragon :)



Odin :)




Aragon & Midas, grabbarna bus.


Solnedgången.


Min tallrik...

img_3101 (MMS)

Mitt jobb är bäst! Min tallrik är näst bäst!


Världens bästa barnflicka!

img_5316 (MMS)

Nu har tant Amanda lagat mat :P Film & godis kväll med Liam, och jag är nog världens bästa barnflicka ;) och hur underbart är det inte med en 10 åring som blir överlycklig för makaroner?


MYSPYS!

img_7320 (MMS)

Med finbesök ;)


Haft en helt FANTASTISK dag!!

img_9337 (MMS)

Vilken daaag :DJag fick följa med I när han körde Prinsen idag! Vi hade deep-talk, och han berättade för mig att VAD det än gäller så kan jag prata med honom om det, så hjälper han mig! Och A hon säger precis samma sak! Jag kan inte sätta ord på hur mycket detta betyder för mig :D  Och det var ju helt SJUKT kul att åka häst ;)  fick ha en av I's kör-overaller, ovanpå min vinterjacka och thermobyxor. Jag frös inte, men jag såg heeelt enoorm ut!  Sen gick min samtalsterapi mkt bra! Fick ett väldigt bra verktyg att använda vid vissa situationer :)  Nu har jag precis klämt i mig en pizza, och ligger o ser på film (Mean Girls) är helt färdig, och tar igen mig så jag ska orka hämta min Linda ikväll :)  Slänger upp en bild på hur jag såg ut efter Ingebjörns total kusk-makeover. Jag frågade om det var såhär man skulle se ut för att gå hem hos Tierpkillarna, och I trodde det :P Jag har numera benämningen "vår egna lilla blondin" ;) Trevlig kväll, fokes! Loveyaa bitchees ;)


Morgonstunn...

img_1252 (MMS)

har guld i munn :)


tröttMössa

Åh så trött man kan va... I need to sleep :( Men ikväll kommer Linda :D Som jag längtat!!! :D Och en sak till som står på dagens schema, det är att kl 14 idag ska jag besöka en samtalsterapeut :) I Tisdags när jag skulle dit så hade jag gått fel, och efter 30 min gick jag därifrån, med gråten i halsen och "vetskapen" om att det var personligt riktat mot mig givetvis! Nåja, nu är det dags att fräscha till sig lite och sen sätta igång arbetsdagen. JUSTDET! Jag vaknar en gång varje natt mellan 01.30-03.30 :S Jag somnar om direkt och så, men förstår inte varför det blir så? Tror nästan det är stressrelaterat eller ngt... Aja, ha en jättefin dag alla vänner :) Peace


Batteritorsk?

Ja, jagkänner mig som ett gammalt bilbatteri som aldrig får laddas upp ordentligt? Behöver nog lite ledigt, har varit så mycket psykiskt som jag måste smälta.Det är så skönt att vara omgiven utav människor som försökerförstå, och verkligen finns här för mig.
Igår fick jag veta att I & A pratar om att ifall jag sköter mina kort rätt nu, såär dom beredda att betala en utbildning tillmig, som hästmassös! Det är så otroligt,men jag vågar inte ens tänka den tanken... För jag har fått sånna chanser, och sen har jag blivit bränd. Antingen utav dom som lovat, eller utav mig själv. Men jag tänker göra vad jag kan för att dom ska bli nöjda, och se till att vi har en rak & öppen komunikation. Och antingen så passar minastyrkor för deras verksamhet samtidigt som mina begränsningar inte blir ett hinder, eller så blir svagheterna problematiska.
För tillfället är jag orolig för att I & A ska tro att jag inte orkar, för att jag är mycket trött. Jag ÄR normaltsett en riktig arbetsmyra, men just nu så måste jag få slussas in. Jag håller på att avsluta ettmkt tungt kapitel i mitt liv, och detär inte över än, pålånga vägar. Och jag vill verkligen försöka förklara för dem att finns tiden, så är jag värld att väntas på. Ska försöka komma på ett bra sett så dom förstår, man är ju lite halvtaskig på att formulera sig bra :P
Annars då? Vad har dagenerbjudit mig? Jo, finbesök från farsan, som köpt en microvågsugn till mig :) Han är ju helt fantastisk! Sen drog han med mig in till TC (Tierp City) ;) så fick jag handla alla köksredskap jag behövde. Men när han erbjöd sig att köpa en dammsugare också, då sa jag ifrån. Han är FÖR snäll, och jag hatar verkligen när folk utnyttjar sånt. Även om det är ens föräldrar, så kan inte han sätta den gränsen så gör jag det. Dammsugare klarar jag mig utan fram tills löning :) Men TACK PAPPA! Du är den bästa pappa någon kan ha!

Slog rekord idag btw. Mockade 3 spånboxar, 3 halmboxar, la in nytt strö i 4 av dem, sopade samt la in em höt. På 52 min ;) I ROCK!!

OCH VET NI, HERREGUD!!!! Jag höll på att börja gråta, för jag FICK ett par RIKTIGA arbetskängor, med stålhätta och hela kittet idag av A! Helt nya och allting! Alltså, jag blev så glad! Och mamma stod bakom, och hon höll också på att börja gråta. TACK FINA NI <3

Imorgon åker min mamma hem :( Det har varit jätteroligt att ha henne hos mig, för hon förstår mig, för hon har vart likadan själv. Det är skönt att ha sin mor hos sig i sånnahär tider då man känner sig pytteliten, och behovet av en axel att luta sig på är väldigt påtagligt. Och då är ju ens egen mamma det bästa man kan få.
Men sen så kommer ju min Linda hit imorgonkväll, med sin Amstaff Sky. Hon och Rocco kommer ju leva lajjbans här, tror verkligen dom kommer ha roligt. Skönt med en lek-kompis som kan bita tillbaka ;)

Rocco "FÖRSVARADE" ju mig idag när han trodde att goldenretrieven Leo hotade mig (rocco förstår inte hundars språk än och han förstod inte att Leo skällde och lät mot mig för att han var glad) och TUUUR att man är hundvan och visste hur man gör när en Dobermann är nära på att ryka ihop med "brorsorna" BigSchäfer & BigGolden, som håller ihop i vått och torrt :P Så jag lät töntig med rösten och hoppade runt och gjorde hela situationen till en lek, så Rocco fattade, hoppas ingen såg mig bara! 
Men jag blir ju skitnojjig att Rocco ska börja slåss med andras hundar, för jag vet att dom kan bli ganska skadade eftersom en Dobermanns huvudsakliga och mest påtagliga egenskap ÄR vaktinstinkten. Sen gör ju inte deras jädra kampvilja och kraftfulla käkar saken bättre (OCH NEJ DOM LÅSER INTE KÄKARNA PÅ RIKTIGT, dessa "kampraser" är bara envisa och släpper inte, och sen, och att Dobermann kan "röra" käkarna eller hur fan jag ska förklara? Ska fan skriva ett inlägg om "min" ras sen tror jag :P)...  Sen är Leo & Astro kastrerade, Och ingen av dom är speciellt... vältränade! Men vi väntar faktiskt på att plocka Roccos ballsack :) Han har endå ingen stamtavla, och jag tänker inte ta valpar på en sån utsatt ras, när jag inte vet hans påbrå. Finns tillräkligt med idioter som fel-avlar Dobermanns och inte fattar att det finns mer fel-avlingar än praktexamplar nuförtiden. Sen kommer Rocco bli mer tillfreds, för jag tycker det är taskigt att INTE kastrera en hund som inte används som avelhund. Herregud stackarna kan ju MATVÄGRA i flera dagar när det finns löptikar i krokarna! Men mer om mina hund-åsikter en annan gång :P

Nu tänker jag slänga upp lite bilder från idag, sen kolla på Joakim Von Anka & knattarna - Jakten på den försvunna lampan. Och dricka lite saft.


Jag och Spikey, en stor svettig hingst är väl alla kvinnors dröm? Spiken är en lite äldre hingst, och han är (oftast) otroligt lugn och sansad.




Blir ni förvånade när jag säger att detta är ett sto eller? Nä, föstod det. Denna diva hete Embla och är 3 år. Hon är en självsäker och cool-lugn häst, som tydligen har stort potential på travbanan. Och med Embla är det som så att man måste sätta ned foten vaaaarje gång man beblandar sig med henne :P Hon är störtskön ;)




Detta är grabbarna grus, eller ja mer grabbarna bus. Aragon 3 år, och frieserhästed Midas 2 år. Dom är HELT underbara, allt är lek ur deras ögon :)





Och denna snygging, det är hingsten Odin, tror han är 3 el 4 år. Han som inte tycker om mig, ni vet? Han bevisade det idag också, genom att gosa med min mamma. Men när jag försökte så vände han rumpan till. Då gav jag upp det försöket också... Bättre lycka nästa gång ;) Passar han sig inte så tar jag snart fram hjälmen,longerlinan o långpisken, och tar ett ledarskapsövnings-pass! Det är nära nu :o


Härlig dag.

Ja, nu är ju jag och morsan igång här o sliter. Idag har jag fått äran att läxa upp ett flertal galna valp-hästar, som brallat och busat när dom igenetligen skulle gå fint i grimskaftet :P Tur man har lite muskler. Morsan har också uppfostrat, fast hon är ju lite míndre en mig dårå...
Vi har också pysslat och borstat ett par stycken, då det tyvärr inte blev någon ridning idag heller. Har blivit kall om ländryggen, men börjar misstänka att det är njurarna. Så försöker hålla mig borta från allt vad riskera-att-bli-kall-om-nedre-ryggen heter :)
När i varklara idag, strax efter 3, så tog vi med oss Roccokillen ned i sandtaget, där fick han pulsa i den meterdjupa snön efter råddjur. Snart ska han få börja pulsa upp uppåt mer, men jag har inte haft ork hitils. Måste komma igång mer :P
Nu ligger jag o morsan på varsit rum och tar igen oss. Ikväll väntar en god middag med gårdsägarna A & I, och troligen serious talk och lite framtidsplanering :)
Ikväll tror jag att jag tänker basta efter kvällsfodringen, köra en riktig spa-session. Då borde ju ryggen bli glad.
Ja juste, när jagvaknade imorse såvar det typ -20 ute (-23 igår på dagen, -27 i måndags) och inte ETT JÄVLA ELEMENT var varmt! Så fungerade inte heller toaletten, och lamporna lös jättesvagt. Det var INTE roligt, jävlar vad jag var kall då!

Ang mina psykiska problem då. Jag skulle mött en samtalst5erapeut igår kl 13, men när kl var 13.20 gick jag därifrån, för då hade ingen kommit än. Fick sen höra av min pappa att jag varit på fel sida av huset? Bra att man fick veta det innan liksom... Aja, min mamma har ringt till kärringen nyss ochlämnat meddelande. Känner inte att jag orkar fixa med sånt mer., men jag vill så gärna vara här bland alla hästar, och då MÅSTE jag ju? Det går ju inte att göra ett bra jobb, och känna att folk kan lite på en, till hundra procent annars? Eftersom jag inte kan stå för mina egna hanlingar. Jag exploderar ju i känslor hej vilt, åt höger och vänster, och har ingen aning om hur jag ska hantera dem, eftersom jag inte vet vad känslorna heter. Det är bajs! Men jag MÅSTE hitta tillbaka till migsjälv, och bli stark. Just nu är jag bara glad att mamma är här, för jag känner mig inte äldre än 3 år...  

Nu tänker jag sysselsätta mig med nån lugn aktivitet, exakt vad har jag inte kommit på riktigt än. Kanske äta kakor? Ja, så blir det, jag ska äta kakor. Med chokladbotten. MUMS...
C U


Min asballa morsa, Jan-Annika.



Här ser man hings-hagarna från takfönstret :)


Mardrömmar..,

Mardrömmar hela natten, om hur han hittat en ny osv... Tror jag blir knäpp snart, han ska inte vara med någon annan :( dessutom var hon kines, fyfan det var knas :/ Hatar kännslan man har i kroppen när man haft mardrömmar, den hänger ju förfan med hela dagen... Dags att gå ned till hästarna, dom vill nog ha frukost av mig nu :) Ha en bra dag! Det tänker jag ha :) Pussheeej


Helt slut!!!!

Helt slut, sov hela dagen igår, sen försov jag mig idag, och sen har jag även sovit middag? Hallå, wtf? Men dagens höjdpunkt var iaf när jag följde med L på karate-träning, och tränarna var unga fräschingar, och likaså de vuxna som skulle träna efter. Mjauu. Jag är kärlekstörstande, och jag saknar att få ge & ta kärlek, i hela min kropp!!! Det är fruktansvärt just nu, och det känns som om jag aldrig mer kommer bli kär. Mitt hjärta är så jääääävla förstört, så det kan nog ingen ana. Det har gått 3 kävla mån nu, men det blir nästan värre. Jag tror att när jag tagit mig ur detta, då kommer jag vara totalt känslokall. Och jag kommer, helt garanterat, aldrig mer kunna lita på någon med mina kännslor. Trist, men thats life :) Jag ska bli en ensamvarg. Nu har min mor lagat mat till mig, mumma! Herrååååå


Im back!

Såå, tillbaka till mitt kära Tierp nu, och mamma bor med mig tills Linda kommer :) Bra allt känns :)


Hatar ulleråker...

Nu ligger jag och väntar på mamma. Hatar detta ställe, känner mig som ett psykfall. Men åker tillbaka till Tierp tillsammans med mamma, lite senare:) och jagär JÄTTEhungrig, och är bajs-sugen på Burger King!!!! Vet ej varför just BK, men men. Nej, nu vill jag åka! Kommer hon snart älleeeeh


Sprutfobi

img_7875 (MMS)

Så undrar folk varför jag hatar att bli stucken. Här är vad som händer, trotts att man berättar hur jävla svårstucken man är, och då tvångsstack dom mig... Bra det gick va...?


I lost the grib for a while.

Ja ni. Igår så tappade jag greppet, för sista gången. För jag kände en smärta, större en allt jag någonsin känt, när jag fick se att Jimmie skrivit "Jag ska bli pappa :D Trodde aldrig det skulle gå så fort" Jag blev hysterisk, och gick ned t stallet medRobin, och genast kändes det ju bättre. Sen, dåska Robin åka hem, och jag Möter Jessica i trappen. Då säger hon att hon o Niklas åker hemmed Robin nu, för jag måste förstå hennes socialafobi för tåg. Jag bara dog, kände liksom att "Varför? Varför händer detta? Varför ska dom åka iväg, lämnamig helt ensam, när det inte finns nån på gården? Och jag är här tack vare att jag togben sista chans" Dessutom skulle Jessica tatt morgonfodringen på Söndagen, och hon pratade inte ens igenom det med mig, och då kände Jag verkligen, att det blev Tol much, och alkohol är riktigt farligt, det gör att jag tappar mina känslor heeeflt, bryr mig inte utan blir bara mer och mer och mer destruktiv. Jag vet inget annat sätt, för jag vill ha kontroll över min smärta själv. Men nu gör det tom för lnt att skära sig, och då har jag bara haft det sista slutet kvar liksom. Bara det, att när jag klev ur bilen på gården i Tierp, så blev jag Amanda igen, jag kände mig så otroligt lättad, och en ruskigt härlig "hemma" kännsla! Har inte tänkt på det förflutna, alls! Jag har bara levt i nuet. Tills Jimmie kommer upp på tapeten, och jag börjar verkligen känna att Herregud, jag tror faktiskt inte att han älskar mig längre. Gud, då är det juverkligen över. Så hemskt, jag har varit glad enda tills jag läser det där på facebook. Men, när jag svalt massa piller, tuggat å gråtit, så bara känner jag Men hallå?Jag är ju på Thorslunda, jag har ett liv nu, och jag VILL inte dö. Så jag ringde 112, sen ringde jag Jessica och förklarade, och hon i sin tur ringde min pappa. När jag kommer till Uppsala Akademiska, en sen lördagnatt, så är det helt lugnt, sköterskorna lyssnae, alltså LYSSNAR, och jag är så jäääävla omhändetagen. Har träffat en psykiatriker, som ska se till att jag får en ordentligt utredning, och få hjälp att hantera mina känslo-explosioner.... Jag vet inte vem jag är riktigt...


Önskar nån sett detta tidigare.

http://ki.se/content/1/c6/11/09/72/att_hjalpa_nagon_som_tanker_ta_sitt_liv.pdf

vArför tänker någon på självmord?

Om du tror att någon tänker avsluta sitt liv är det

naturligt att känna panik eller till och med vilja undvika

att tänka på det. En människa som tänker på självmord

känner sig ofta isolerad och ensam och kan uppleva att

ingen kan hjälpa eller förstå hennes psykiska smärta. När man inte kan se något annat sätt att handskas med denna smärta,
kan självmord förefalla vara den enda utvägen. Ibland kan en förtvivlad och självmordsnära person uppfattas som mycket lugn av omgivningen.

 Var uppmärksam på att detta kan ha flera betydelser, bland annat kan det tyda på ett tyst beslut att fullföljasin självmordsplan. 

Det som oftast framkrallar beteendet suicidal/självmordsbenägen är känslor av: depression, ensamhet, värdelöshet, frustration och psykotiska sjukdomar .


=)

Det finns inget liv utan smärta. Det finns inget liv utan dåligt väder. Det finns inget liv utan svek. 
Det finns inget liv utan glädje.  Det finns inget liv utan solsken...     Det finns inget liv utan tillit.

Det finns inget liv utan näring, i alla dessa former, men det finns heller inget liv som kan ge allt detta till sigsjälv.

Och det finns inget liv utan död.


Jag är tom. Jag har inga kännslor kvar. Jag känner inte glädje, utan bara upprymdhet. Jag känner inte kärlek, utan hat. Jag känner ingen hopp, utan bara önskningar.
Mitt hjärta är dött. Mina vänner likaså.
Jag har tappat tilliten till precis allt och alla, eftersom varendajävel lämnar mig när jag behöver dem som mest. Jag önskar jag var lika mycket uppskattad som en skit-tunna - den tömmer du iaf när den börjar bli full.

Ni är idioter varenda en av er. Ingen behöver nånsin höra av sig igen, tro mig. Det är omöjligt för mig att svara när jag ligger 3 meter under marken, tihihihi.



Det absolut värsta är ju att det troligen är mig det är fel på. Tur att det är jag som dör iaf, och ingen annann;) HÖHHH

ett steg fram, tre steg bak.

Känner mig mindre än nånsin. Jag är helt oälskad, värdelös och oförstådd.
Dessutom är jag helt ensam här på gården, finns inte en käft här. Och jag har druckit, fårr besked om att mitt livs största kärlek ska bli pappa, och sen bara drar Jessica, Niklas och Robin. Inte NÅN förstår mig, och jag klandrar dom inte. För inte ens jag förstår mig...
Nu är jag faktiskt riktigt rädd... :( Jag hatar mig själv, och känner mig egoistisk!
Varför blir det bara värre för varje dag som går? Vad jag en gör?
Tror inte jag hör hemma på denna planet. Dessutom har TVn gått sönder, och jag kan inte sova utan den. Och det spökar här.
Dom som äger gården är bortresta.
Jag är HELT ensam... Vad FAN ska jag göra nu?

Godmorgon.

Eller ja, god och god vette fan, blev sent igår, och stökigt... Men är iaf ledig idag, och solen skiner för fullt utanför mitt fönster :) Vet inte hur jag ska fånga dagen än, men jag tänkte pyssla idag. Har ju med mig hela min scrapbooking-kartong hit :)
Nu ska jag gå ut med Rocco, han ligger och piper här nu.
Hörs.


Me and my homegirl, Fiffi (Fiona)


Gokväll :)

Hallelåja :)
Idag har varit en suverän dag, både jag och Jessica har varit på sjukt bra humör. I & A med :) (Dem som äger gården) I gav mig ett smeknamn idag, och det är "blondin-bella" , och han menar på att det enda som fattas nu är silikontuttar. Då berättade jag att jag sparar, nästa år kanske ;)
Imorgon är vi lediga, äntligen :) I 7 dagar har vi i princip arbetat 6.30 - 21.00, och nu är vi trötta!
Jessica BF (boyfriend) är här nu, och vi alkoholiserar lite, och ska snart basta. Hoppas att min BF (bestfriend) kommer hit ikväll, han är lite osäker...
Slänger upp bilder som vanligt, så hörs vi! Peace, foothoes.


Två tvättäkta Tierpbor


Aragon :)


Stumpe brallar.


Lilla Tova


Alla hundarna på gården leker.


Leeeeek :D


Linda PvR

Jag orkar inte svara på nått annat sätt :P Så du får ett eeeget inlägg av mig ;)
Jo, jag tror jag blir kvar här ett tag. Imorgon ska jag testa 3 åriga Aragon, om det inte är snöstorm :) Vi har väldigt "fria tyglar" *höhöhö* här, och dom låter oss vara dom vi är, och ser oss för våra bra kvaliter ist för de dåliga. Och JA, dessa jädra hingstar :P Men det är skitroligt att lära sig hantera dem, tror ju inte det kommer finnas någon häst man inte kan hantera, om man klarar av 3-4 åriga hingstar i överflöd, dagligen ;)
Du får gärna ringa mig, och kanske komma på besök någon gång :D
PUSSHEEEEEJ

NU tänker jag skryta!

Jag är ingen skrytmåns (tycker jag), men det finns tre saker jag vill skryta om... Den första saken är att jag är helt jävla grym på att köra bil. Nummer två är att jag tycker att jag är duktig som fan på att teckna. Och nummer tre, den största grejen, som jag är MEST stolt över i hela världen, och som jag inte drar mig en sekund för att skryta om, det är min pappa. Han är så JÄVLA bra! Se själva, this is MY dad, baaara min =) Se själva:http://www.webbkampanj.com/nvp/1/201106/ och klicka på "Gustavsbergare till Hollywood (sida 25).
Dags att sova, imorgon hoppas vi på lite ridning ;) Jag ska få 3-åriga Aragon som min första ridhäst, hhihi *Glaaaad*. Så ska man ju försöka hinna förbi macken också, måste köpa mjölk... ;)


"Tjejer, dom har bara två lägen. Antingen är dom arga, eller så är dom kära" - Kenny Starfighter

Orkar inte skriva så mkt idag...

Orkar inte skriva så mkt idag, såå trött... Men kan ju berätta att man hänger på macken en hel del, tack vare han som jobbar där ;) HAN ÄR HUUUUNK, och sjukt trevlig :D


Hahahahahahahah

Å herremingud, nu är vi lite lulliga här tror jag!
Här kommer lite jätteroliga hästskämt, som vi nyss kom på:

1# jag sitter och kollar upp travhästarna vi sköter om, på ATG's hemsida (stamtavla, starter, vinster, rekord osv) så säger Jessica "Kolla Fiona!!!!" (Hon är en shettis... på 25 å....r)

2# Asg = AsGnägg

3# Brb= Brrrrrbbb (Hästfnys)

4# "Du har inte alla hästar hemma i stallet"

5# "Så fick man det på Traven"


HAHA!

Jag hittade mitt gamla blogginlägg från när jag skrotade min första bil för två år sen, och skrev om "34:an" ;)

Here it is:
Jo, det är sant. Nu är bettan i himmelen. Bettan skrotades i torsdags, dvs 23/7-09 :P Jaaa, jag är skitnördig, men hon var min första bil, och trotts rost, lös ljuddämpare, noll reaktion vid nyckelomvridning, och tom mögel inne nu på äldre dagar, så värkte det lite i mitt hjärta när Jimmie slet av ljuddämparen så den inte skulle hänga i marken vid bogseringen.. Och det värkte när vi åkte bakom och slog vad om när höger bakdäck skulle explodera eftersom det låg emot hjulhuset... Och jag ville gråta när vi lämnade henne, ensam och eländig vid skroten. Jag har två låtar som är till hennes minne som jag vill lägga ut här, så ni ska förstå hur underbar och genuin hon faktiskt var!

Bettan, this is for you:

Goodbye Bettibett, I  knew you at all
You had the grace to hold yourself
While those around you crawled
They crawled out of the woodwork
And they whispered into your brain
They set you on the treadmill
And they made you change your name

And it seems to me you lived your life
Like a candle in the wind
Never knowing if you would start when the rain set in
And I would have liked to never known you
But I was just a kid
Your candle burned out long before the legend ever did

Loneliness was tough, the toughest role you ever played
Hollywood created a superstar
And pain was the price you paid
Even when you died, all the press still hounded you
All the papers had to say
Was that Bettan was found in the nude

And it seems to me you lived your life
Like a candle in the wind
Never knowing if you would start when the rain set in
And I would have liked to never known you
But I was just a kid
Your candle burned out long before the legend ever did

Goodbye Bettiebett, though I knew you at all
You had the grace to hold yourself
While those around you crawled
Goodbye Bettiebett, from the young girl in the 5nd row 
Who sees you as something more than sexual
More than just our Bettan that did´nt work

And it seems to me you lived your life
Like a candle in the wind
Never knowing if you would start when the rain set in
And I would have liked to never known you
But I was just a kid
Your candle burned out long before the legend ever did

Your candle burned out long before the legend ever did


Här kommer en på svenska för er som inte kan engelska:

Detta åk har varit mitt eget uti nästan ett helt år
Detta åk  har varit mitt och det har nog satt sina spår
Detta åk har varit snällt men busigt och det var mitt i vått och torrt
Men nu e de slut på det för nu har rara söta Bettan bogserats bort

Ja nu är det slut på gamla tider
Ja nu är det färdigt inom kort
Nu ska hela bilen skrotas
Nu ska hela bilen bort
Så jag tar farväl å stora tårar rullar på min kind
Nu är det slut på gamla tider
Nu puttas söta Bettan i himlen in

Detta åk var ganska rart å släppte aldrig solen in
Det var också generöst med fukt å kyla, regn å vind
Kanske ful å lite gnällig, men det ville alla väl
Å den var min i alla väder, fastän gisten, ful och skev

Ja nu är det slut på gamla tider
Ja nu är det färdigt inom kort
Nu ska hela bilen skrotas
Nu ska hela bilen bort
Så jag tar farväl å stora tårar rullar på min kind
Nu är det slut på gamla tider
Nu puttas söta Bettan i himlen in
Yeah!

Här i åket har vi härjat nästan varje dag och så
Här i åket klådde Amanda ett träd gul å blå
Ja mitt åk har fått stå pall för smällar hårda så det dög
Som när far gick genom rutan så att glas och sågspån flög

Ja nu är det slut på gamla tider
Ja nu är det färdigt inom kort
Nu ska hela bilen skrotas
Nu ska hela bilen bort
Så jag tar farväl å stora tårar rullar på min kind
Nu är det slut på gamla tider
Nu puttas söta Bettan i himlen in
Nu är det slut på gamla tider
Nu puttas söta Bettan i himlen iiiin

I love you, Rest in peace dear car <3

Jag blir varm i hela kroppen av hur fin hon var, enda in i graven ;)



Och inte syndes det heller att hela bilen höll på att rosta sönder <3



Framförallt inte på ljuddämparen, den satt som berget där under som ni ser.



Åh bettan, inte var det ditt fel att det såg ut som en pundare bott i dig det senase milleniumet<3




En sista titt från min vinkel.  Och det är inte bettan som är sne, utan du som tittar, okej?




Som ni förstår så är jag överlycklig över att fått bort liket från min parkering, nu kanske jag kan få en riktig bil snart.

Tudiluu!

Idag har det varit en riktigt bra dag. Allt har gått smidigt, jag har varit på bra humör och trotts att en hingst rymde idag igen, så har det endå gått smidigt! För jag och Jessica gick bara och hämtade honom, och jagade bort de andra. Nemas problemas, nu när vi vet hur man gör ;)
Vi har nyss ätit en jättegod middag med Millan, som åker hem imorgon :/ Tycker verkligen jättebra om henne, så det känns lite trist, men vi ses nog igen :)
Har nog inte så mycket mer att berätta om idag, men har bilder ni ska få se, såklart ;)
Pusshej


Här har vi min favorit, 6-åriga hingsten Spiken :)



Inte världens bästa vinkel kanske...



Leo ligger och myser i solen.



Och här har vi ju kexet själv;)



Här bor vi :) På vindsvåningen.



Solnedgången ikväll, vackert like hell!



Solnedgången, från vårat köksfönster.



Jag gjorde manikyr på Rocco, som njöt för fulla muggar!


KAAAAAOS!!!

Vid kvar i tre ringer min telefon. Jag svarar och hör bara "KOM UT FORT, DET ÄR LÖSA HINGSTAR". Och jag ut, snabbare en ljuset! Då har Odin (han som hatar mig, självklart) sprängt sitt staket, och sprängt sig in till stallets fiiinaste hingst, Lomis. Och herremingud, man vill INTE hamna i kläm när två hingstar ryker ihop, dessutom är detta jävligt värdefulla kallblodstravare, som springer in MILJONBELOPP om året! Och där springer jag, av med jackan (som Odin hatar) hämta spö. Odin hade blivit av med grimman, så en sån fick jag hämta också! Och ut, i REN panik, efter Millan (som ringde) och jag bara skrek "VAD FAN SKA JAG GÖRA". Jag har ingn erfarenhet utav hingstar! Och jag som dessutom var på sånt "hästhumör" idag också... hmpf... Tillslut kommer två tjejer från en närliggande gård, som är hingstvana.
Vi var 5 pers, och tillslut så fick vi tag i dem.
När allt lugnade sig så satte vi oss och hämtade andan, jag, Jessica och Millan, och då berättade M hur man gör i sånnahär situationer osv, så nu vet jag det. Hoppas det inte händer igen, för detta var RIKTIGT obehagligt. Man känner sig så maktlös när man inte har ett humm om vad som gäller? Jag förstod ju så pass mycket att jag INTE skulle kasta mig imellan, men sen då? Det är 3 dm snö i hagen, och ingen stanns att ta skydd...

Nåja... Har ingen mottagning på telefonen heller. Jag hatar fan 3´!!! Jessica har Comviq, och hon har full mottagning... Lucky bitch!


Peace, earthchild's!

A moment to breathe.

Ahh, nu ligger jag under täcket... Sovit som en amfetaminpåverkad kaffekick inatt, dvs inte så bra. Sen ska man då hantera unghästar vid 8 på morgonen (Och det är DESSUTOM bralliga ston eller halvtokiga hingstar 2-6 år, det finns EN vallack på denna gård. Av 16 hästar är 4 ston, 11 hingstar och 1 vallack. Tuffa hästar.), och springa runt i nysnön som kom inatt (1,5 dm), mocka och allt tungt, som jag annars ju tycker är underbart, men idag fanns det ingen kraft i mig. Wiie, ingen hit.
 Satan vad jag var förbannad, irriterad, tjurig och arg imorse, men det gick över relativt fort :P Tog ut min frustration på Jessica lite bara så var saken biff sen.

Men allt gick jävligt fort idag, vid 20 i 12 så var allt klart, och nu ligger jag här i sängen och bara vilar. Vid 15 ska vi ned igen och ta in alla pållarna. Uh, känner INTE för nån form av hästhantering idag... Det kommer bli bråk, och jag är helt svag. Tror ni jag kommer kunna hålla imot ifall nån av kallblodshingstarna får för sig att testa mig lite idag, bara för att jag är så trött och dom känner det? Näe, det tror inte jag heller. Jag tänker ta med mig spö och flytväst! 

Är inte så ledsen längre förresten, det hände något under natten. Jag tror att jag släppt taget nu, jag hoppas iaf det. Det känns faktiskt så! Man orkar inte hålla i tunga saker hur länge som helst helt ensam! Tillslut så GÅR det inte längre, och då släpper man, vare sig man vill eller inte.
Men jag vet ju inte helt säkert om det är så jag känner om en timme, det vet jag aldrig. Jag förstår inte mina känslor, vet inte vad det är, förstår ni hur jag menar? Jag känner något, men kan inte säga om det är tex glädje eller bara upprymdhet, om det är ledsenhet eller ilska, om det är kärlek eller hat. Jag är känslomässigt störd. På riktigt.

Nu tror jag det blir en powernap här, orkar inte skriva mer :P

Mitt liv<3

img_0504 (MMS)

Mitt liv<3


Iconbummer

img_6000 (MMS)

Iconbummer


rough like hell

Tuff natt. Love kills... På plats igen. Im stronger than that.
Take a moment to breathe, look at it, reflex, put it in your backpack, move on.
Som kloka Amanda en gång sa: "Varför vilja dö för någon som skiter i vilket, när man kan vilja leva för dem som verkligen bryr sig?"
Jag har ont i huvudet, ont i hjärtat och ont i kroppen. Kroppen kan jag ta, det är nice. Huvudet är också relativt okej! Men att ha ont i hjärtat, det är bara inte min grej... Alls... Det är svårt för mig att hantera, och jag vet nog heller inte hur man gör förr att  hanterar det.
Nu måste jag avrunda och byta om till dagens outfit (som är ungefär samma som igår, förrgår och i förrförrgår), och börja bege mig ned till stallen.
Egentligen vill jag bara somna i sängen, men det är myyyyycket man vill här i livet och idag får jag faktiskt skylla mig själv lite. Smartarsle man är ibland?

-Vad kallar man en nyanställd på McDonalds?
svar: Ny-Burgare

Jag är så ledsen nu :(

Jag har en klump i magen, som bara växer och växer... Hur mycker jag en jobbade i eftermiddags så släppte det inte. Jag känner mig spänd och orolig, och väldigt väldigt ledsen.
Jag hatar kärleken. Och vet ni varför jag hatar den? Jo, för att jag har bara varit kär på riktigt en gång, och det började för snart 4 år sen, och jag tror aldrig det kommer sluta. Och vet ni varför jag hatar den? Jo, för att jag lever för den.
Och mitt hjärta är torrt och skrynkligt just nu

Härliga dag!

Vilken dag! Allt har flytit på och gått bra, vi har tom hunnit vara inne i Tierp city :) Och nu ere fest ;) En 3 liters vinare, bastu och bärs. Och trevligt sällskap naturligtvis :) Och i helgen kommer Jessicas bf hit, och min bästis Robin :) Saknar honom, och jag är jätteglad över att han ska komma hit och trösta mig. Är lite ledsen idag, men det är privat.
Vill också tillägna min älskade vän Martina en rad. Hon är min bf, fast inte BoyFriend utan BestFriend. Hon är i Afrika och volonterar, och jag kommer inte få träffa henne förens i typ April-Maj :( Om du ser detta Martina: JAG SAKNAR DIG LIKE HELL, KAN DU RINGA NÄR DU FÅR TAG I EN TELEFON????
Så, BILDBOOOOOMBEN:


Morgonkaffet i stallet. MIN KOPP, jag lovar!



Lunch i Tierp City ;)



Lek med liten hund och stor röv.



Försök hitta en snyggare stalltjej du! Lägg märke till mina provisoriska skosnören (höbals-snöre)



Nu blire bastu, peace!


vilken dag!

Ja, jag tänker fatta mig jävligt kort, för jag somnar snart, rakt upp&ned... Vi började 7.45, var klara 16.38, jag har suttit ned sammanlagt 3 min av den tiden :P Jag är SLUT! Vi var ensammna idag, jag & J, och det är man nästan aldrig. Och det är bara fysiskt. Men vi avsultade kvällen i bastun med varsin kall bärs :) UNDERBAAAAART!Imorgon täker jag ha med stegräknaren btw... 

Har fotat massa idag, som jag tänkte visa nu. Sen somnar jag, godnatt!


Utsikten från mitt fönster


Jessica & Astor


"Gammla stallet"


Leo


Hagarna vid "Nya stallet"


Odin (Han hatar tyvärr mig...)


Faksino (U: vem bryr sig? E: JÄRVSÖ FAKS)


Solnedgången :)


Jessica överaskade mig med en mysig middag för 2!


Pigga & glada jag


Tova gillar bäääärs


Min hund är vacker...


Uuuuunderbara bastu!!!



Sådärja, godnatt :)


Tuff dag...

img_9794 (MMS)

Med Jessica överaskade mig med en romantisk middag för två här :)


Alla myser

img_2849 (MMS)

Alla myser


myspys

img_9231 (MMS)

myspys


Internjoke

img_6466 (MMS)

Jag: vad är det med dig? Har du sålt smöret och tappat pengarna? Jessica: näh, jag har sålt mig själv och tappat min pojkvän, snyft...


mys efter en..."slitsam" dag!

img_3537 (MMS)

mys efter en..."slitsam" dag!


Hela gänget :)

img_3297 (MMS)

Hela gänget :)


Trött...

Jag är heeeeelt färdig, och jag har fan inte ens gjort mycket! När jag mockade första boxen så tog det fan inte mer än 5 min innan min arm började värka? Strax efter började ryggen att skrika "MEN BÖJ PÅ KNÄNA ISTÄLLET, KÄRRINGJÄVEL" men jag sa ba "Käften, jäla nörd" och fortsatte böja på ryggen :O DUmma mig... Och sen fortsatte axeln, mitt nya skavsår på hälsenan, dammallergin och vänstra lill-tån att trackasera stackars mig, som aldrig gjort en fluga förnär :(
ÄH, om ett par dagar så är man igång igen, det vet jag :) Men en massagestol skulle ju inte sitta helt fel vill jag lova... Eller en Jimmie? Jag saknar honom ska ni veta :( Men jag har ju Rocco och Tova ;)¨


Bästisarna


Och here we go!

Nu har jag en stund över, så nu tänkte jag berätta lite :)
Jo, när vi kom fram igår så packade vi in allt, och gjorde oss hemmastadda. Jag satte upp gardiner, tavlor, bäddade med överkastet och fina kuddarna, packade upp allt osv. Samtidigt så städade Jessica badrummen, och gjorde fint i köket :) Sen vid halv sju-sju så bjöds det på middag... Och inte vad som helst, utan älgstek med rödvinsås, kokt potatis, kokt broccoli och kokta morötter... och vinbjöds det på också, men jag skulle köra till affären sen så jag nöjde mig med en smirnoff ice och lite pepsi ;) Problemet är ju då min hund, som inte tycker om att vara ensam, så vi fick ju glatt stå ut med att höra honom yla på övervåningen. Dom har två katter förstår ni, så no way in hell att jag tar med Rocco ner det, AKWARD!!!
Nåja, efter middagen gick vi och hämtade våra hundar, och lånade en bil. Sen bar det av till affären. Och vi hade fått en mkt bra vägbeskrivning, men asså vi åkte fel... För vi missade att vi åkt igenom centrum, det är liksom inte så stort här... Men tillsist så lyckades vi fanimej! Och maten var dyyyyyyr...
Så¨när vi kom hem igen då var det mysfaktor höööög!! Vi snackar Amanda, Jessica, Tova och Rocco. Vi snackar stor säng, tända ljus, chips & dipp, kakor och lättöl! Vi snackar 4 avsnitt av Sex and the city.
Jag sov som en stock sen, Rocco likaså! 

Rocco är jätteglad här, han får ju springa i 30meterslinan och leka med gårdshundarna Astor (Långhårig schäfer) och Leo (golden retriever). Tyvärr får han inte gå lös eftersom gården ligger bredvid en 70landsväg, och Rocco jagar bilar...Ingen hit!
 Så har han ju lilla lillasystern Tova (Jessicas 13 veckors valp, chihuahua/shetland sheepdog/Jack russle) som han blir biten i nosen av, och hon läxar upp Rocco efter noter, utan att blinka :P Dom är så jäääävla söta ihop!

Så ringde klockan vid halv sju imorse, och dra på trissor jag gick upp! Pigg som en jävla mört, HÄRLIGT! Så ut i stallet, Rocco fick sitta i linan och busa med hundarna medans vi gick med "karln på gården", vi kallar honom Inge, och lära oss morgonrutinerna. Piece of cake!
Sen hade vi rast i 30 min, och sen ner igen och lära oss utsläppet, och resterande. Men sen fick Jessica gå in och vara med hundarna, för Rocco var heeeelt förstörd :( Det kommer bli ett problem, men problem är till för att lösas. Kan nämligen inte ha han i linan just nu, för dom longerar massa hästar på gårdsplanen och Rocco kommer springa runt och skälla och störa då. Måste vänja in honom succesivt :)

Nåväl, nu är det helt lugnt här. Rocco sover i soffan, och Jessica är ute och kissar Tova! Vid 15 är det insläpp, men vi får se om man ska ned nu snart igen för att lära sig mer. Problemet är ju dock min hund, som inte kan vara ensam. Och det är så lyhört så alla hör ju honom... Men jag tror att Rocco kommer vänja sig ganska snabbt, för han kommer få vara med mer och mer i stallet också :)

Så, med andra ord, jag har det SKITBRA! Jag bildbombar lite också, så ni vet hur det ser ut där jag bor ;)
See yaaaaah


Här är vårat "vardagsrum ", fotat med mitt rum bakom ryggen, och jessicas rum är det man ser rakt fram :)



Och här är fotat åt andra hållet, jessicas rum bakom sig. nu ser man mitt rum, samt baren ;)



Mitt rum, innan jag boat in mig.



Mitt rum, innan jag boat in mig. #2



Mitt rum innan innboningen, #3



Och Jessicas rum innan inboningen :)



Mitt rum, inboat :)



Mitt rum, inboat #2



mitt rum igeeeen, fotat ur sängen



mitt rum, sista :)



köket



köket



Badrummet



Bastun



Utsikten från vardagsummet



Kvällsmys i vardagsrummet



Och här har vi snyggingen själv, fattas bara en whiseky & en kubansk.



Tovas lilla cribb ;)



Jessica leker bartender...



Myspys i sängen, sådan hund sådan matte ;)



Myyyys i mitt rum



Tova har snott Roccos ben :P




Nu får det räcka :P Ni har lite iaf ;) Tjaråååå


Slut som artist....!!!!!!

Skickar från mobilen,bara för att säga att det är underbart här. Uppdaterar om allt imorgon, och bildextra såklart :) nattinuffs


Och fina Maya fick precis plats ;)

img_6050 (MMS)

Och fina Maya fick precis plats ;)


Och min fina Rocco :D

img_1173 (MMS)

Och min fina Rocco :D


Jessicas söööta Tova :D

img_7435 (MMS)

Jessicas söööta Tova :D


Hahahahahah

Nu han inte jag fota tyvärr, men vi åkte precis förbi en brinnande bil på motorvägen, och det bästa var att det var inte vilken bil som helst, utan en fet jävla limmo, tror det var en rolls royce eller rover :P Så jävla coolt....

Äntligen påväg!

Nu är vi påväg till Tierp, finaly :) Men vi fick faktiskt hyra ett släp på OK, för mina kartonger tog ganska mkt plats :P Men okej, allt viktigt (materiella ting) i mitt liv har jag fått med mig i 3 kartonger. Kläderna jag valt ut + alla stallkläder fick jag ned i 2 ikeapåsar och en stor tvättsäck. Roccos saker fick plats i en resväska och en plastpåse. Sen blev det en papperspåse med hygienartiklar, toapapper och tofflor. Och så gitarren i sitt fina fodral såklart, och en plastpåse med en garderobsgrej, ni vet en såndär i tyg med fack som man kan ha skor i? Hmm.. så TVn dårå, och en säck med hundmat. och min handväska, och tre stora prydnadskuddar. Juste, 4 kompostgaller också :)
Ja, så nu är vi vid Silverdal ungefär, där man kremerar människooooor :O
Så vi hörs ikvääääll :D


Tipset är att aldrig skaka ketchup-flaskan...

img_8301 (MMS)

Tipset är att aldrig skaka ketchup-flaskan och sen öppna locket för att lukta ifall den går att äta... Det skvätter, like hell! Och sen har man ketchup i hela jädra kranen! Uncool...


åhh.. Sömndilemmat.

Tänk om jag inte kan somna :( Har ju sovit hos mitt ex nu hela veckan, för att jag inte klarat av att sova hemma, psykiskt... Och nu måste jag ju sova här hemma, och jag är dööööödens trött... men har på känn att det kommer bli svååååårt... Äh, imorgon lär man ju slockna som en jävla död kråka utan vingar, eller hur man ska förklara?
JAAAJA, nu gör jag ett försök här :) Är Wanted på 6an, den är ju helt sjukt bra, så får nog sova efter den...


Vilken dag!

Ja här ser ni nån som haft och göra! Förutom att jag städade åt lilla Jimmie imorse, så har jag lyckats med följande: Varit hos doktorn, varit på apoteket, gått massa hundpromenader, packat 3 kartonger + en stor papperspåse + 2 ikeakassar + 1 resväska + 2 stora tvättpåsar, fyllt i alla papper till försäkringskassan, haft tvättstugan i 3 timmar, storhandlat på coop OCH hängt tvätt för att torktumlaren inte gick att stänga... Jag åt första gången klockan halv sju, sen la jag mig och pustade ut vid åtta. Men då vare bara att börja spara alla foton på facebook, eftersom fejjan rök. Nu är jag S L U T S O M A R T I S T !
Vi åker imorgon runt 10 tiden, guuuuud vad jag är förväntansfull... Eller mer glad, avslappnad... det ska liksom bli så jäääävla skönt!!!
Nu tänker jag däcka i min säng :P Hörs imorgon, tihihi ^^,
PUSSHEEEEEJ


Dagens outfit...

Ja, jag vet ju att man alltid ska visa upp den, dagens outfit, när man bloggar, så why not liksom! Och mina poser, OJOJOJ! Såååå....Here we go:


Hot #1




Hot #2





Och HOOOOOT #3 ;P


Gamla bilder...

Javisst, hittade massvis med bilder på mig, och Jimmie, här på hans computer! KUL! :D Och jag är ju så fotogenique ;)



TRY TO BEAT MY BAKISFRISYR, OM DU KAN!




Och fina Jimmie


Dagen innan flytten.

Ja, nu sitter jag hos min fd feyonce, Jimmie. Han är och jobbar, men jag sitter och väntar ut tiden. Har passat på att städa hans lägenhet för han klagade igår på hur dammigt det var, så då tyckte jag så synd om honom för att han inte skulle hinna, så jag tog hand om det ^^,
Kl. 13 ska jag träffa min psykiatriker och diskutera allt, och avsluta våran kontakt. Sen ska jag hem, och tvätta. Tvätta tvätta tvätta, sen ska jag packa :) Så får vi hoppas att pappa orkar åka med mig till coop ikväll, för jag måste ju köpa duschsaker, ny deodorant, topz, ny fin tandborste, tandkräm, hudlotion, anisktscreme, toalettpapper, tvättmedel, sköljmedel, lite mat, hundmat, ögonbrynsfärg, gardinstång och aa, lite allt möjligt som jag kan tänkas behöva därborta.
Och imorgonbitti flyttar vi, jag och Jessica, till Tierp. Jag är grymt förväntansfull!!! Jag har ju absolut INGEN aning om vad som händer, hur vi trivs osv. Men vi går in i detta tillsammans, och har alltid varandra. Jag tror på detta. I hela kroppen.
Nu ska jag göra mig lite snygg, ser ut som 7 svåra år ungefär.


Mms/Sms-inlägg no 1.

img_6172 (MMS)

Mms/Sms-inlägg no 1. Måste ju se vad som händer :)


Första inlägget.,,

Jajjemensan, Det får bli lite foton på mig och Rocco i webcamen ;)
Peace out, bro!


RSS 2.0